Voorwaarden visum USA

/Voorwaarden visum USA
Voorwaarden visum USA 2020-01-31T08:43:26+00:00

Visum voorwaarden Amerika

ESTA VoorwaardenNiet iedereen is bevoegd om zomaar de Verenigde Staten in te mogen, en dat is natuurlijk met een reden. Zeker nu we leven in een tijd waar we steeds meer gericht zijn op veiligheid, zijn we strenger dan ooit met wie toegelaten wordt in een land en wie geweigerd wordt. In dit artikel lees je meer over een visum waarmee je toegang kan krijgen tot de Verenigde Staten en aan welke eisen je moet voldoen om toegelaten te mogen worden. Het is dus in ieder geval goed om alvast te weten dat je een aanvraag moet doen als je geen inwoner bent van de Verenigde Staten, omdat je anders hoe dan ook het land niet in mag. Lees hier alles wat je moet weten rondom het visum/ESTA zodat jij goed voorbereid op reis gaat!

De voorwaarden aan jouw reis

1. Allereerst moet je een bepaald reisdoel hebben en deze ook doorgeven. Denk aan reizen als toerist waarbij je op vakantie gaat of het land gaat ontdekken, maar je hebt natuurlijk ook de optie naar Amerika te gaan voor zaken of om hier te gaan werken. Ook studeren is natuurlijk nog een mogelijkheid. Voor de aanvraag van een ESTA, moet je of met een toeristische reden, of met een zakelijke reden naar het land komen. Overigens mag je ook op bezoek gaan bij vrienden of familie omdat dit valt onder de toeristische reden. Vervolgens mag je er maximaal 90 dagen verblijven en geldt jouw ESTA niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor geheel Noord-Amerika. Dat betekent dat je dus ook welkom bent in bijvoorbeeld Canada, de Caribische eilanden en Mexico. Mocht je dus nog wat verder willen reizen, dan kan dat ook gewoon! Wat wel belangrijk is, is dat je bewijs hebt dat je de Verenigde Staten in ieder geval weer zult verlaten binnen die 90 dagen. Dat betekent dat je iets moet hebben dat aantoont dat je het land weer uit zal gaan, zoals een bevestiging van een vlucht naar huis of naar een ander land. Je moet het ticket dus bij je hebben om bij de douane te kunnen laten zien. Daarbij kan je niet zomaar met elke maatschappij vliegen, maar moet de maatschappij wel zijn aangesloten bij het Visa Waiver Program. Gelukkig voldoen alle reguliere vluchten die vanaf België of Nederland gaan hieraan en hoef je je daar geen zorgen om te maken. Het is wel mogelijk dat wanneer je met een privévliegtuig reist, je in dat geval niet voldoet en je daarmee niet voldoet aan de eisen die gesteld worden bij het ESTA. Daarbij heb je het ESTA nodig voor je het vliegtuig in gaat en kun je hem dus niet op een later moment nog aanvragen, bijvoorbeeld wanneer je al in Amerika geland bent. Het beste is dan ook de aanvraag een aantal dagen van tevoren te doen om er zeker van te zijn dat je de reis kunt maken. Gelukkig is de kans groot dat je je ESTA al snel in je mailbox ontvangt. Mocht je echt haast hebben, dan kun je ook gaan voor een spoedaanvraag, die je meestal al binnen 20 minuten in de mailbox krijgt. Echter is dat geen garantie en kan ook een spoedaanvraag nog 72 uur duren.

2. Het reisverleden speelt ook een rol bij je aanvraag. Zo zijn ze in Amerika erg streng als je eerder in bepaalde landen bent geweest. Het gaat hierbij om Libië, Somalië, Soedan, Jemen, Syrië, Iran en Irak. Als je na 2011 nog een van deze landen geweest bent, mag je helaas de Verenigde Staten niet in en kan je een ESTA niet aanvragen.

3. Verder heb je natuurlijk nog voorwaarden die aan het paspoort gesteld worden. Denk allereerst aan het feit dat je dus niet eerder geweest mag zijn in de landen die eerder al benoemd zijn. Mocht je er wel een stempel van hebben, dan word je niet toegelaten. Verder moet je altijd een eisen paspoort hebben en moet deze ook overeenkomen met de aanvraag voor je ESTA. De gegevens op het ESTA en op het paspoort moeten dus beslist overeenkomen. Ook een kind of zelfs een baby moet een eigen paspoort hebben en mag niet meereizen op het paspoort van de ouders. Als derde moet jouw paspoort ook een e-symbool hebben, maar gelukkig heeft ieder paspoort sinds 2007 dit en moet het helemaal goed komen met dit symbool in jouw paspoort. Je mag overigens geen Amerikaans paspoort hebben, want heb je deze wel, dan mag je geen ESTA aanvragen omdat dit simpelweg niet nodig is en je het land sowieso al in mag. Het gebeurt natuurlijk dat je niet voldoet aan de eisen die gesteld worden. Je kan in dat geval een nieuw paspoort en een nieuwe ESTA aanvragen. Denk eraan dat je vorige ESTA dan niet meer geldig is wanneer je een nieuw paspoort hebt!

4. Ook de achtergrond van de reiziger speelt nog een rol. Een ESTA bestaat om het land te beschermen, en mocht jij bepaalde risico’s vormen, dan zijn ze daarin extreem voorzichtig. Ze kijken daarom goed naar de reden waarvoor jij naar Amerika komt, maar kijken ook naar bijvoorbeeld ziekten. Dat kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn, maar het kan ook gaan over een strafblad hebben, eerdere afwijzingen, medicijnen of bepaalde onenigheden die eerder zijn voorgevallen. Zolang je dus geen bedreiging vormt en je voldoet aan de eerdere eisen, moet het geen probleem zijn om een ESTA aan te vragen.

Visum afgewezen

Is jouw ESTA afgewezen? Dan heeft het vrijwel geen zin om een nieuwe aanvraag in te dienen, zelfs niet als je bij de vorige gewoon een foutje maakte met de gegevens. Je kan in dat geval beter naar het consultaat gaan om een nieuwe aanvraag te doen. Zij kunnen je hier netjes verder helpen, wat online natuurlijk wat lastig gaat als je een standaard formulier moet invullen. En wat gebeurt er tot slot als je toch niet blijkt te voldoen aan alle eerder genoemde eisen? Dan is het het meest handig om een fysiek visum aan te vragen bij het consultaat van Amerika. Natuurlijk heb je ook dan weer bepaalde eisen, maar die zijn weer anders dan bij de aanvraag van een ESTA.

Er zijn dus best wat dingen om op te letten, maar in principe is de kans klein dat een ESTA afgewezen wordt. Voor veel toeristen levert het geen enkel probleem op, zolang je eerlijk bent en alle gegevens op de juiste manier invult. Maak je dus geen zorgen om de aanvraag en denk eraan deze op tijd in te leveren. Zo weet je ook zeker dat de goedkeuring er op tijd is.

ESTA Aanvragen