Overstap voorwaarden visum voor USA

/Overstap voorwaarden visum voor USA
Overstap voorwaarden visum voor USA 2020-01-31T08:43:25+00:00

esta overstappenGaat u binnenkort op reis en verloopt de vliegreis via de Verenigde Staten? Dan bent u geen uitzondering. Iedere dag zijn er honderden vluchten die een tussenstop maken in Amerika en vervolgens doorvliegen naar een ander land. Wanneer u moet overstappen in Amerika, is het aanvragen van een ESTA verplicht. Althans, wanneer u niet de beschikking heeft over een visum of Amerikaans paspoort. Zelfs wanneer u het vliegveld niet gaat verlaten als u overstapt, is een ESTA verplicht. Deze digitale reistoestemming moet overigens ook vooraf al worden aangevraagd. Dit wordt namelijk al gecontroleerd voordat u uberhaupt op het vliegtuig stapt. Zonder een reistoestemming die goedgekeurd is, komt u simpelweg het vliegtuig niet in.

Doorvlucht of overstappen

Het is overigens wel goed om te beseffen dat een overstap in de Verenigde Staten niet hetzelfde is als een doorvlucht via hetzelfde land. Wanneer u een overstap in de Verenigde Staten heeft, landt het vliegtuig in dit land en gaat u ook daadwerkelijk het vliegtuig uit. Vervolgens wordt de vlucht vervolgd met een ander vliegveld naaf de uiteindelijke bestemming. Bij een doorvlucht is dat niet het geval. Wanneer u een doorvlucht via Amerika heeft, landt het vliegtuig wel op een luchthaven in dit land, maar verlaat u het vliegtuig niet. U blijft dus gewoon zitten tot het moment dat het vliegtuig weer opstijgt en de reis wordt hervat op weg naar een bestemming buiten de Verenigde Staten. In dat laatste geval is meestal het enige doel van de landing dat het vliegtuig bijgetankt moet worden. Dat komt niet zo vaak meer voor omdat vliegtuigen tegenwoordig over genoeg benzine kunnen beschikken. Overigens maakt het voor het aanvragen van een ESTA niet uit of een doorvlucht of een overstap maakt.

Vliegveld verlaten?

Een overstap in de Verenigde Staten komt een stuk vaker voor. Daarbij moeten reizigers vaak wel tussendoor wachten op de volgende vlucht. Soms neemt dat behoorlijk veel tijd in beslag, waardoor u wellicht graag het vliegveld wil verlaten. Dat is met het ESTA gelukkig ook gewoon mogelijk. Het maakt namelijk niet uit of u op het vliegveld blijft of tussendoor even weg gaat: zolang u over een ESTA beschikt is het allebei mogelijk. Er is eigenlijk maar één voorwaarde aan verbonden en dat is dat u niet langer dan 90 dagen achter elkaar in de Verenigde Staten mag blijven. Dat is in het geval van overstappen uiteraard niet relevant.

Voor iedere vlucht een andere ESTA aanvragen?

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u meerdere keren via Amerika moet vliegen. Bijvoorbeeld omdat u vaak op zakenreis gaat naar een bepaalde regio waarbij de vluchten vaak via Amerika gaan. In dat geval rijst natuurlijk de vraag of u dan iedere keer opnieuw een ESTA aan zou moeten vragen. Dat zou immers niet alleen iedere keer tijd kosten, maar ook nog eens geld. Gelukkig is dat niet nodig. Wanneer er een ESTA aan u toegekend wordt, blijft deze eigenlijk altijd twee jaar geldig. Daarbij maakt het niet eens zoveel uit wat het reisdoel is. Zelfs wanneer u een paar maanden later naar Amerika zelf wil, is dat met hetzelfde ESTA mogelijk als waarmee u overgestapt bent. Ook het reisdoel maakt daarbij niet zoveel uit. Wanneer u eerst met een zakelijk doel reist en enkele maanden later met een toeristisch doel, kunt u ook gewoon hetzelfde ESTA gebruiken. U hoeft binnen twee jaar meestal dus geen nieuwe ESTA aan te vragen. Daarbij is het wel goed om altijd even naar de geldigheid van het ESTA te kijken. Deze is namelijk gekoppeld aan uw paspoort. De ESTA blijft twee jaar geldig, zolang het paspoort op het moment van toekennen van het ESTA ook geldig blijft. Wanneer u een nieuw paspoort aanvraagt, is het dus wél noodzakelijk om een nieuwe ESTA aan te vragen.

ESTA Aanvragen