ESTA Spoedaanvraag

/ESTA Spoedaanvraag
ESTA Spoedaanvraag 2020-01-31T08:43:25+00:00

ESTA spoedaanvraag

spoed estaWil jij binnenkort gaan reizen naar bijvoorbeeld Amerika? Dan staat er heel wat doen met betrekking tot je reis regelen. Denk aan het vinden van een betaalbare vlucht, het boeken van een hotel of andere verblijfplaats, maar ook het regelen van een visum of ESTA. Amerika is een van de landen waar je niet zomaar in komt, mede omdat men steeds meer gericht wordt op veiligheid in een land. Zeker nu we in een tijd leven waarbij sprake is van onder andere terroristische aanvallen, nemen ze altijd het zekere voor het onzekere en willen ze koste wat het kost voorkomen dat deze mensen het land in komen. Je kunt ervoor kiezen om of een ESTA, of een visum aan te vragen, maar kijk goed naar welke je nodig hebt. Een ESTA is geschikt voor bijvoorbeeld een vakantie of een zakenreis, terwijl een visum is voor een definitief verblijf in Amerika. Voor toeristen is een visum dus helemaal niet van toepassing.

Een ESTA aanvragen

De aanvraag van een ESTA vereist een aantal stappen, maar het gaat voornamelijk om informatie invullen over jezelf, zoals je volledige naam burgerservicenummer en meer. Verder gaat het ook om je reisdoel, zoals of je komt als toerist, om te studeren, als iemand die er wil gaan werken of iemand die op zakenreis is. Allen zijn belangrijk om aan te geven zodat je niet met een vage bedoeling het land in wil, want dan zal je aanvraag afgekeurd worden of word je bij de grens wellicht nog geweigerd. De aanvraag kan al snel worden gedaan. Je kunt er namelijk voor kiezen om een spoedaanvraag te doen, mocht dat nodig zijn. Hierbij kun je erop rekenen dat je je ESTA al binnen enkele tientallen minuten in je inbox hebt staan, maar ga hier niet vanuit. Het is namelijk mogelijk dat er nog eens gekeken moet worden naar jouw aanvraag, en in dat geval hebben ze officieel 72 uur de tijd om je aanvraag door te spitten.

De esta aanvraag doen met spoed is een aanrader wanneer je op korte termijn naar Amerika moet. Denk eraan dat je hier familie hebt wonen en er iemand ziek is geworden, of voor het geval je er op vakantie gaat maar je je er niet van bewust was dat een ESTA ├╝berhaupt nodig was. Zodra jij besluit naar Amerika te willen en je ook al een vlucht hebt geboekt, is het handig om ook meteen de ESTA aanvraag te doen. Je kan namelijk prima vroeg een ESTA aanvragen, omdat deze maar liefst vijf jaar geldig is en de kans op verlopen dus niet aanwezig is. Het gebeurt nu eenmaal vaak dat iemand toch op hele korte termijn een ESTA nodig heeft en dat is geen probleem, maar houd er rekening mee dat dit dus wel 72 uur kan duren. Natuurlijk komt het gelukkig vaak voor dat de aanvraag veel sneller behandeld is en kun je hem ook al binnen 20 minuten binnen hebben.

Spoed en de gewone procedure

In principe is het aanvragen niets anders wanneer je aanvraagt als spoedgeval of wanneer je aanvraagt voor over een paar maanden of weken. Je kunt namelijk het gewone formulier invullen en vervolgens klik je aan dat het gaat om spoed, of juist niet. Bij spoed komen er natuurlijk wat extra kosten bij, hoewel dat gelukkig maar gaat om vijf euro. Toch zonde om dat te betalen als het niet echt nodig is, dus indien je geen spoedaanvraag nodig hebt, dan hoef je dat ook zeker niet te doen. Het ESTA standaard kost je 29,95 euro, dus ook die kosten zijn gelukkig laag. Je betaalt op een veilige manier, zoals met Bancontact of met iDeal. Ook betaling via de creditcard of met PayPal is een mogelijkheid. Een bankoverschrijving kan helaas niet, omdat dit dan weer een dag in beslag neemt en daardoor wordt de wachttijd op een visum of ESTA langer dan echt nodig is.

Het ESTA ontvangen

Een ESTA is geen document, maar is juist iets dat wordt toegestaan, oftewel een toestemming. Je krijgt niet een bepaald document opgestuurd, maar een goedkeuring. Vervolgens wordt het ESTA gekoppeld aan jouw paspoort, waardoor het heel belangrijk is om alle gegevens die op je paspoort aangegeven staan, ook net zo op je ESTA te hebben staan. Een roepnaam of andere dingen kunnen dus niet anders zijn dan op jouw paspoort. Je krijgt overigens wel een bewijsje van je aanvraag van een ESTA en deze is dan te downloaden als PDF-bestand. Je hoeft deze niet verplicht uit te printen, omdat de aanvraag bij de vliegmaatschappij bekend is en gekoppeld is aan je paspoort. Je paspoort moet je dus wel altijd bij je hebben en het liefst ook in de handbagage, zodat je hem ieder moment kunt pakken. Bij het inchecken en boarden, maar ook bij aankomst wordt gekeken of je wel een ESTA in bezit hebt. Dit wordt op een digitale manier gedaan en aan de hand van een nummer dat te maken heeft met de goedkeuring, kunnen zij terugvinden of jij inderdaad in het bezit bent van een ESTA. Mocht je deze niet hebben, mogen ze je weigeren en gewoon weer terugsturen.

Let op
Ook bij een spoedaanvraag is het altijd goed om alles goed te doorlopen. Denk aan een burgerservicenummer waarbij men snel een foutje maakt. Laat desnoods iemand anders nog nakijken wat jij hebt ingevuld om te voorkomen dat iets niet goed staat en je vervolgens wordt geweigerd. Een letter of cijfer teveel of te weinig kan al een probleem vormen.

Afgekeurd?
Het kan voorkomen dat een ESTA afgekeurd wordt, maar meestal ligt dat aan iemand die te snel gegevens heeft ingevuld die niet bleken te kloppen. Verkeerde gegevens zorgen ervoor dat men afgewezen wordt. Daarbij wordt ook gekeken naar of iemand een crimineel verleden heeft bijvoorbeeld. Mocht je ja invullen, dan word je standaard al afgewezen. Mocht het antwoord nee zijn, maar je hebt ja ingevuld, dan moet je de aanvraag opnieuw doen en dus ook opnieuw betalen.

Ongeldig
Tot slot is er de mogelijkheid dat er fouten in het ESTA formulier staan en dat je toch een ESTA toegewezen krijgt. Dan komt er men bij he tboarden achter dat iets niet goed blijkt te zijn en zal dat resulteren in een ESTA dat helemaal niet geldig is. Je mag dan ook niet zomaar meer een nieuw ESTA aanvragen met een spoedaanvraag en zult terug moeten naar Nederland, of niet eens het vliegtuig in mogen. Aangeraden wordt in dat geval om contact op te nemen met de ambassade van de Verenigde Staten.

Al met al is het dus oppassen geblazen dat je niets verkeerd invult, maar doe je alles goed, dan heb je je ESTA ook binnen no-time al in je mailbox staan. Kijk dus vooral goed naar lange cijfers etc. en voer geen roepnamen in indien dit ook niet zo op je paspoort staat. Je moet daarbij altijd je paspoort bij je hebben en kunt op die manier veilig en zonder zorgen de Verenigde Staten in. Wel is het altijd een aanrader om op tijd een ESTA aan te vragen, maar mocht dat niet lukken, dan is er nog altijd de mogelijkheid tot een spoedaanvraag.

ESTA Aanvragen