ESTA Formulier 2020-01-31T08:43:25+00:00

ESTA formulier

visum amerika aanvragenDe Verenigde Staten van Amerika, het behoort voor velen tot de ideale droombestemming voor een vakantie. In de VS is ongelooflijk veel te zien en te beleven en eigenlijk moet je er dan ook voor een langere periode naar toe wanneer je alles zou willen zien. Voordat je naar de Verenigde Staten gaat, is er overigens wel wat voorbereiding nodig. Zo is het onmogelijk om het binnen te komen zonder een verplichte reistoestemming. Dit wordt ook wel ESTA USA genoemd. Wanneer je hierover beschikt, heb je geen visum nodig om naar Amerika te mogen gaan. Het aanvragen van een ESTA USA kost gelukkig helemaal niet zo veel tijd en bovendien kost het ook slechts €29,95 per persoon. Hieronder kom je alles te weten over het ESTA USA.

Is een ESTA echt nodig?

Eigenlijk kunnen we heel kort zijn in de beantwoording op deze vraag: ja. Zonder ESTA wordt de toegang tot Amerika je simpelweg geweigerd zodra je voet aan land zet, of wellicht zelfs nog eerder. Dankzij ESTA is het overigens wel een stuk eenvoudiger geworden om toegang te krijgen tot de Verenigde Staten. Daarvoor was een visum namelijk noodzakelijk. Dankzij ESTA is het voor inwoners van verschillende landen, waaronder Nederland en België, mogelijk om met een ESTA het land binnen te komen. Het is dan echter wel verplicht om een ESTA aan te vragen omdat je anders al geweigerd kan worden voordat het vliegtuig richting de VS vertrekt. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht dit bij hun passagiers te controleren en mogen niemand meenemen die niet over een ESTA beschikt. Dat geldt niet alleen voor mensen die daadwerkelijk voor een bepaalde periode in Amerika verblijven. Ook wanneer je enkel in het land komt als tussenstop, is het aanvragen van een ESTA verplicht. Zelfs wanneer je tijdens een tussenstop de haven niet verlaat, is een ESTA noodzakelijk.

Wat is een ESTA dan precies?

Maar wat is een ESTA dan eigenlijk precies? Om daar achter te komen, is het wellicht handig om eerst te kijken naar wat het nu precies betekent. ESTA is namelijk een afkorting voor Electronic System for Travel Authorization. Het gaat hier dus om een elektronische reisvergunning. Dat is natuurlijk veel handiger dat een fysiek visum. Je kunt een ESTA eenvoudig online aanvragen en wanneer deze wordt goedgekeurd, zorgt het systeem er automatisch voor dat dit wordt gedeeld met de partijen die hier belang bij hebben. Daarbij kun je denken aan de luchtvaartmaatschappij en natuurlijk de douane van Amerika. Het is dus niet een fysiek papier of document zoals bij een visum wel het geval is. Het is simpelweg vooraf elektronisch toegang vragen voor de Verenigde Staten. Op die wijze weet men bij het land precies wie er van plan zijn om binnen te reizen.

Geldigheid ESTA

Voor een reistoestemming zoals ESTA gelden er vanzelfsprekend ook enkele voorwaarden. Het is aan te raden om hier vooraf goed van op de hoogte te zijn. De ESTA voor de Verenigde Staten is geldig voor zowel vakanties, reizen met een zakelijk doel en doorreizen. Vanaf het moment dat je ESTA wordt goedgekeurd is deze precies twee jaar geldig. Let er wel op dat dit alleen geldt wanneer je nog de beschikking hebt over hetzelfde paspoort als tijdens de aanvraag. De ESTA wordt namelijk gekoppeld aan het paspoort. Wanneer deze wordt vervangen door een andere, is de ESTA niet meer geldig. Het is dan ook logisch dat het paspoort altijd geldig moet zijn tot en met het moment dat je de Verenigde Staten weer verlaat. Gedurende de periode dat ESTA USA geldig is, is het mogelijk om onbeperkt naar de Verenigde Staten te reizen. Langer dan 90 dagen achter elkaar in de Verenigde Staten verblijven mag dan echter weer niet. Daarbij wordt ook een verblijf in Mexico, Canada of de Caribische eilanden gerekend. Voor een verblijf langer dan 90 dagen is een ESTA niet genoeg en dient er een paspoort aangevraagd te worden.

Belangrijke regels en voorwaarden

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke regels en voorwaarden die je altijd moet volgen bij het aanvragen van een ESTA en waar je aan moet voldoen. Zo mag je met een ESTA bijvoorbeeld wel werken in de Verenigde Staten maar is het niet toegestaan om bij een Amerikaanse werkgever een dienstverband aan te gaan. Hoewel een aanvraag in verreweg de meeste gevallen binnen 20 minuten wordt goedgekeurd, kan dat soms wat langer duren. In theorie is het mogelijk dat dit maximaal 72 uur duurt en hoewel dat echt een uitzondering zou zijn, moet je hier altijd rekening mee houden. Zoals we eerder al vertelden kom je zonder ESTA of visum in geen enkel geval de Verenigde Staten binnen. Wanneer je wél een ESTA hebt, is het echter ook mogelijk dat de toegang tot de Verenigde Staten alsnog wordt geweigerd. Dat gebeurt dan na aankomst op het vliegveld. In de praktijk komt dit erg weinig voor en gaat het alleen om gevallen waarbij het vermoeden bestaat dat een bepaalde reiziger een bedreiging kan vormen voor de veiligheid van het land. En over veiligheid gesproken: mensen die de nationaliteit van Syrië, Irak, Iran, Jemen, Somalië, Libië of Soedan hebben of ooit hebben gehad, komen niet in aanmerking voor een ESTA. Hetzelfde geldt voor mensen die na 10 maart 2011 in één van deze landen geweest zijn.

ESTA aanvragen?

Het aanvragen van een ESTA is gelukkig heel eenvoudig en binnen enkele minuten te regelen. Het mooie is dat dit direct online geregeld kan worden. Daarbij ben je niet gebonden aan openingstijden of iets dergelijks. Het is letterlijk mogen om online 24/7 een ESTA aan te vragen, ook tijdens feestdagen of in het weekend. Je hoeft eigenlijk alleen maar het bekende ESTA-formulier in te vullen. Dat neemt ongeveer vijf minuten in beslag en kost €29,95 per persoon. Zodra je het formulier helemaal hebt ingevuld, staat eigenlijk alleen de betaling nog maar in de weg. Er wordt automatisch doorverwezen naar een betaalpagina, waar je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit diverse betrouwbare en bekende betaalmethodes zoals PayPal, iDEAL, Bancontact en creditcard.

ESTA met spoed aanvragen

Natuurlijk is het altijd verstandig om ruim vooraf een ESTA aan te vragen. Hoewel de goedkeuring vrijwel altijd snel geregeld wordt, kan het natuurlijk zomaar een keer gebeuren dat het wat langer duurt of dat er problemen ontstaan. Wanneer je daardoor niet de vlucht naar de VS kan redden, is dat natuurlijk gigantisch vervelend. Gelukkig is het ook mogelijk om een ESTA met spoed aan te vragen. Dat is namelijk geen enkele probleem. Er zijn wekelijks nog steeds behoorlijk veel mensen die de aanvraag vergeten zijn of pas op het laatste moment horen dat ze naar de Verenigde Staten moeten. In dat geval is een spoedaanvraag natuurlijk dé ideale oplossing. Daarvoor hoef je overigens niet heel veel anders te doen. Je moet namelijk hetzelfde aanvraagformulier invullen en vervolgens alleen meer de optie ‘spoed’ aanvinken. Daarna wordt de aanvraag zo snel mogelijk behandeld en goedgekeurd.

Vraag een ESTA aan in drie eenvoudige stappen

Binnenkort naar de Verenigde Staten en voldoe je aan de hierboven beschreven voorwaarden om een ESTA aan te vragen? Dan staat eigenlijk niets je meer in de weg om dit ook daadwerkelijk te doen. Dat kost je bovendien totaal geen moeite of tijd en zoals we eerder verteld ook weinig geld. Hier kun je binnen drie eenvoudige stappen een ESTA aanvragen voor Amerika.

1. Vul het ESTA-Formulier in. Allereerst moet er een ESTA-formulier ingevuld worden. Dit is een formulier waar naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Daarnaast dien je hier ook reisinformatie aan te geven en wordt er bijvoorbeeld gevraagd of je over een strafblad beschikt. Het is van belang om de informatie op het ESTA-formulier altijd eerlijk in te vullen omdat er anders grote problemen kunnen ontstaan. Wil je er een spoedaanvraag van maken? Dan kun je onderaan het formulier de optie ‘spoed’ kiezen.

2. Betalen. ESTA-formulier ingevuld? Dan word je eigenlijk direct automatisch doorverwezen naar een betaalpagina. Op deze pagina is het mogelijk om de kosten van een ESTA-formulier te voldoen. De aanvraag wordt namelijk pas in behandeling genomen wanneer er ook betaald is. Je hoeft je niet druk te maken om de veiligheid. De betaling vindt namelijk plaats in een goed beveiligde omgeving. Natuurlijk kun je daarbij zelf kiezen van welke betaalmethoden je gebruik maakt. De meest gebruikte methoden van Nederland en België zijn keuzemogelijkheden. Denk daarbij aan een creditcard, maar ook iDEAL, PayPal of Bancontact.

3. Bevestiging. Zodra de ESTA aanvraag helemaal is afgerond en betaalt, hoef je eigenlijk alleen nog maar te wachten op een bevestiging. In vrijwel alle gevallen krijg je deze bevestiging in maximaal een werkdag en vaak zelfs nog sneller. Het is namelijk geen uitzondering dat deze bevestiging al binnen enkele uren komt. Je krijgt de goedkeurig voor een ESTA zowel via SMS als e-mail.

ESTA Aanvragen